2023-07-30
无耐前先食左一次,本身无谂过咁快再食,但路过餐厅门口时见到转左lunch menu,见到仲吸引过上次,所以决定翻兜多次呢间餐厅。意式悠闲午餐碟 $108(腌三文鱼,鸡胸,地中海烤什菜,烟熏火腿,凯撒沙律,香草包)一见到就觉得好吸引好丰富,感觉好all day breakfast,超钟意食all day😍点餐时仲以为上枱的会系一只大碟,完全无谂过会系咁大块砧板上,份量好大份,呢个价钱性价比极高🥰腌三文鱼食落少少咸,充满香草味,但又唔会盖过三文鱼本身的味道。鸡胸好嫩好juicy,唔会好干好柴。地中海烤什菜应该系烤翠肉瓜,食落好多汁,唔会有瓜的涩味。烟熏火腿味道唔咸,亦好柔软,唔会好干身,同面包一齐食好好食。凯撒沙律的沙律菜好新鲜,沙律酱都好惹味。香草包烤得外脆内软,香草味好浓,配三文鱼同火腿都好夹。跟餐沙律 烤凤尾虾木瓜沙律 伴 香柠酸甜汁虾肉非常爽口弹牙,木瓜沙律食落好有泰式风味,又系有少少酸酸辣辣的味道,菜都好新鲜。加配 炸薯条配黑松露酱(细) $38又系呃人嘅,写明(细),结果劲大兜,又俾人呃左🤣薯条炸得好香脆,条条都蘸左黑松露酱,闻落好香,仲跟埋茄汁同酸忌廉,一兜薯条都可以食到几种
意式悠闲午餐碟 $108
跟餐沙律 烤凤尾虾木瓜沙律 伴 香柠酸甜汁
加配 炸薯条配黑松露酱(细) $38
又系呃人嘅,写明(细),结果劲大兜,又俾人呃左🤣
薯条炸得好香脆,条条都蘸左黑松露酱,闻落好香,仲跟埋茄汁同酸忌廉,一兜薯条都可以食到几种味道。
MONMONO (尖沙咀)
尖沙咀山林道4号恒贸商业中心地下2-3号舖
*上述文章只供参考及以当时价格为准