二访正宗特色秘鲁餐厅,新尝试莞茜饭、秘鲁牛肉馅饼&Tiger’s milk生渍鱼🇵🇪🔻烟熏鸭胸莞茜饭 💰229见到莞茜饭咁有特色,紧系要试下!不过虽然睇落去全部都系莞茜,食落去怪怪地,反而有啲似青酱🙈试下混合太阳蛋同洋葱碎,味道就好有层次👍🏻鸭胸好软嫩多汁,不过鸭脾食落就有啲嚡啦🤔🔻秘鲁特色牛肉馅饼 💰130 🌟牛肉馅饼外型好似饺子,馅饼皮十分香脆!内馅有牛肉、洋葱同鸡蛋,用秘鲁腌料腌过,好香😍点上阿根廷青酱,超级有滋味😋🔻秘鲁生渍鱼 💰160呢款生渍鱼嘅酱料系Tiger’s milk🐯我地睇到吓一跳,到底咩系老虎奶呢?🤔原来系柠檬味嘅酱汁🤣生海鲈鱼混合Tiger’s milk、生洋葱、同炸粟米,口感丰富,不过我就觉得有啲太酸啦😝🔻招牌秘鲁烤鸡半只 💰150可以选择两款配菜,个人觉得一定要选择蕃薯‼️烤蕃薯洒上肉桂粉,好似变得更加甜☺️烤鸡有用腌料腌过,味道好有异域风情,不过略嫌烤鸡肉质太嚡了🥲

🔻烟熏鸭胸莞茜饭 💰229

🔻秘鲁特色牛肉馅饼 💰130 🌟