2024-11-29
⭐️星海荟⭐️依间中菜响万怡酒店入面,我已经系第二次帮衬㗎啦。因为我同屋企人都好钟意食佢啲点心,好好食,装修华丽,座位宽敞,坐得好舒服,好适合一家大细嚟饮茶。今次我哋叫咗唔少点心,全部都好满意🥰下午茶💕优惠时段✨好抵食。有多款$16-$26嘅点心,小食$38,$68-$88米/河/饭类。第一样就梗系要叫沙田必食: 乳鸽 🍗 乳鸽肉质鲜嫩多汁😋唔会好细只,食落去都啖啖肉,个皮仲系脆嘅。新出嘅点心:蟹粉小笼包 🦀而家呢个时间,最啱食大闸蟹㗎啦,唔想咁麻烦,可以试下个蟹粉小笼包,卖相精致,大粒过乒乓波,同样都食到蟹粉嘅鲜味,而且入边好多汤汁,食嘅时候记住要啜咗啲汤汁先呀🤤最钟意食虾🦐所以嗌咗鲜虾饺,鲜虾腐皮卷,蒜香长春卷,同埋仲有烧卖,同埋豉汁凤爪,米皇布拉肠。鲜虾饺🦐每粒都大粒饱满,入边塞满晒虾仁,皮薄馅大。鲜虾腐皮卷🫔入边都系包满晒鲜虾仁,真材实料,炸过嘅腐皮脆卜卜,好好食。蒜香长春卷🥙春卷皮即炸热辣辣又脆,入边呢又系塞满晒虾,真心觉得好好食。饮茶必食嘅蟹籽烧卖皇🥢size都系大粒足料好味。至于米皇布拉肠☕️唔好睇佢冇乜特别,佢呢一间做嘅肠粉真系又薄又滑,真心推介。每次饮茶都一定会食豉汁蒸凤爪
今次我哋叫咗唔少点心,全部都好满意🥰
第一样就梗系要叫沙田必食: 乳鸽 🍗
新出嘅点心:蟹粉小笼包 🦀
鲜虾饺🦐每粒都大粒饱满,入边塞满晒虾仁,皮薄馅大。
饮茶必食嘅蟹籽烧卖皇🥢size都系大粒足料好味。
每次饮茶都一定会食豉汁蒸凤爪,个汁唔会死甜,好好食。
蔬菜方面,鲜茄浓汤浸白菜仔🥬普通嘅酒楼可能净系普通烚下菜,但系呢度呢有鲜茄浓汤浸加埋车厘茄,酸酸甜甜,开胃得来又好健康。
最后甜品叫咗杞子桂花糕🍮本身好钟意食桂花糕,呢度绝对唔系罗拔臣啫喱𠮶个口感。
除咗饮茶之外呢,呢度嘅装修华丽,好适合摆婚宴,百日宴,寿宴,家庭聚会,商务聚餐等等。
我见到做紧晚市优惠🌟
铁板白胡椒煎焗澳洲龙虾🦞 $488
红烧煲仔翅 $248
招牌白胡椒蟹🦀$638
红烧皇子乳鸽 $68
仲有钟意食大闸蟹嘅🦀🌟有个星级大闸蟹套餐,每位$488(两位起)
有啲app买卷有优惠,埋单会抵啲👍🏻