2023-05-10 82 浏览
上年夏天嘅时候食过呢间餐厅虽然喺观塘入面比较唔方便嘅位置但生日𠮶阵食咗一次真系好心印象一直都好想再嚟食今次终于系闲日唔太多人嘅时段过黎🥹之前生日嘅时候好多人坐喺呢个打卡位影相都真系几正😳今次比起之前嚟嘅时候Menu更丰富虽然价钱唔算平但+10几蚊有得升级套餐有埋前菜汤同嘢饮都真系几抵🥺🥺🥺🤭嘢饮叫咗杯佢哋自家制嘅焦糖饼咖啡跟餐唔使加钱!超正一开始以为真系一块饼原来系凝固咗嘅焦糖🤣一开始冇搅匀咁饮就咁饮会系泡沫无糖嘅咖啡(有奶)再加焦糖嘅味都几得意但即使冇甜味斋泡沫咖啡都几好饮😳😳系有惊喜嘅搅匀左啲焦糖捞埋颜色好靓之余真系好香焦糖味 如果怕甜嘅朋友唔捞埋咁饮其实都仲几好饮㗎🙈呢个黯然销魂饭(鹅肝版本)真系几惊喜!首先佢个汤有少少面包干粒加埋番茄海鲜汤虽然食唔到海鲜 但蕃茄唔会过酸 反而好鲜甜😆唔会饮完个汤觉得好滞 反而好清新至于前菜个冷盘其实都唔太知系乜嘢 食到少少海大海蜇再加虫草花嘅物体 但一啲草药味都冇 好烟韧弹牙都好清新讲返呢个饭真系不得了!净系睇佢Menu嘅时候已经知个饭上面好多配料其实佢系黯然销魂饭但换咗系鹅肝粒嘅版本太阳蛋加紫菜加少少饭素粒真系好正加埋香葱口感一流仲有葱花嘅香
上年夏天嘅时候食过呢间餐厅

跟餐唔使加钱!超正
一开始以为真系一块饼原来系凝固咗嘅焦糖🤣
但即使冇甜味斋泡沫咖啡都几好饮😳😳系有惊喜嘅
香煎鹅肝粒香葱太阳蛋紫菜饭

呢个黯然销魂饭(鹅肝版本)真系几惊喜!
首先佢个汤有少少面包干粒加埋番茄海鲜汤
太阳蛋加紫菜加少少饭素粒真系好正
加埋香葱口感一流仲有葱花嘅香气
食落去完全唔觉得饱饱济济之余口感越食越上瘾
不得不赞系佢个鹅肝!虽然声称系鹅肝粒但其实一啲都唔细粒🫣
其实本人唔太食鹅肝之前食过觉得好肥腻 但呢粒鹅肝粒色落去每一啖食完冇咗
口感都似系入口即溶但保持鹅肝嘅香味
食落去有少少菇嘅口感同香气好惊喜🥰
令唔太钟意食肥腻嘢同鹅肝嘅人都觉得好好食
值得一赞嘅真系本身呢啲咁Heavy嘅嘢配搭左清新嘅配料真系中和返成个饭嘅口感
都系𠮶句 越食越上瘾🤭
唔多人嘅非繁忙时段其实都几好坐 有得打卡之余座位都几阔落
除咗打卡都鼓励大家嚟试吓佢哋嘅lunch set都真系几抵!
本身仲谂住试吓甜品但姐姐真的不行了太饱了🤣

2023-05-10