2022-08-19 1635 浏览
之前帮衬过荔枝角分店,同同事试过后感觉好唔错同抵食,对呢间外卖自取店印象都唔错。最近见到好似有新品,决定同另一友人试试佢。-咖喱吉列鳗鱼丼 $67鳗鱼就食得多,吉列鳗鱼就真系第一次食。店家依然好贴心地将酱汁同配菜、沙律菜分开,避免咖喱汁浸稔炸鳗鱼,完美保留吉列口感。吉列鳗鱼炸得外脆内软,鱼骨唔多,肉质带有少许鲜甜味。咖喱为日式甜咖喱,混有红萝卜同薯仔粒,口感不俗。惟白饭煮得稍嫌稔咗少少,如果可以粒粒分明返就好啲。-大盛双层鳗鱼丼 $76虽然同样以鳗鱼做主角,但呢款主打厚身鳗鱼口感,两大条鳗鱼铺于饭面,另伴有厚身玉子条。鳗鱼份量十足,口感软嫩,性价比极高,绝对可以满足一众鳗鱼控。-矶烧鱿鱼天妇罗配黑椒蛋黄酱 $ 38鱿鱼经过矶烧处理再以天妇罗方式油炸,炸衣额外混入大量紫菜碎,提香作用一流,亦带有矶烧后嘅独有香气。鱿鱼口感几弹牙,唔会过老过韧。-唐扬炸鸡配黑椒蛋黄酱 $38炸鸡用咗传统嘅日式方法油炸,简单但唔会过于油腻,特别欣赏鸡肉都够嫩滑,同时锁住肉汁。份量同鱿鱼天妇罗不相伯仲,一样多到令人捧腹而归。

-咖喱吉列鳗鱼丼 $67
-大盛双层鳗鱼丼 $76
-矶烧鱿鱼天妇罗配黑椒蛋黄酱 $ 38
-唐扬炸鸡配黑椒蛋黄酱 $38
2022-08-19
15 分钟 (外卖自取)