2024-04-13
#pb食在荔枝角 #pb日式系列 二访 - 荔枝角高质日式料理🍱今次介绍嘅呢间位于荔枝角工业中心内嘅日式料理我2年前佢岩岩开业嘅时候都介绍过😋 其实我一直都系佢嘅fans 以前系旺角间唔中都会食件蛋糕😍 依家搬左荔枝角亿利工业中心 环境大左好多 装修以橙、白为主 环境好舒服🥰 平日下午2点几去冇咩人 可以慢慢坐 同朋友仔倾下计🤪.佢主打蛋糕、日式定食、意粉😋 Lunch有意粉、炒饭、定食等选择 价钱$68-$90不等 包汤、热茶 价钱唔太贵👍🏻 另外仲可以以$36-$38加配蛋糕 每日有4-5款蛋糕😍🔹鳗鱼杂锦芝麻酱冻乌冬🍝推介❤️ 估唔到有咁多配料🤪 除左鳗鱼 佢仲有带子群边、中华沙律、蟹子、薯仔沙律、渍物等 好足料👍🏻 乌冬够冻 芝麻酱份量刚刚好 食落唔会好漏😋🔹日式芝士咖喱吉列猪扒饭伴糖心蛋🍛吉列猪扒唔太大块 不过几松脆 肉质仲系好嫩😋 芝士咖喱配埋糖心蛋口感好丰富 咖喱有微微辣味 几好送饭👍🏻🔹伯爵茶戚风配糖渍苹果🍰推介❤️ 戚风蛋糕口感好松软😋 配埋伯爵茶酱 茶味好浓👍🏻 蛋糕整体唔太甜 加左糖渍苹果 有少少甜味刚刚好😍🔹热 - 铁观音🍵🔹热 - 茉莉绿茶🍵.整体✨ 一直都好中意
二访 - 荔枝角高质日式料理🍱
🔹鳗鱼杂锦芝麻酱冻乌冬🍝
🔹日式芝士咖喱吉列猪扒饭伴糖心蛋🍛
🔹伯爵茶戚风配糖渍苹果🍰
🔹热 - 铁观音🍵
🔹热 - 茉莉绿茶🍵
整体✨ 一直都好中意呢间位于荔枝角工业中心内嘅日式料理🥰 店内环境好舒服 岩哂同朋友仔叙旧😍 食物质素好高 而且价钱合理 值得一去再去👍🏻
小念头 (亿利工业中心) (荔枝角) · 🤝🏻🤪
荔枝角长沙湾道883号亿利工业中心9楼903号舖