2019-11-25
二访位于喺大埔嘅The Right Place 今次我又encore左「吉列西班牙黑毛猪芝士汉堡」,份量一如既往超级大份,黑松露炒蛋好浓味,炒蛋半熟嘅程度,连埋吉列黑毛猪一齐食,成个汉堡食落会更加juicy!「烤美国特级安格斯肉眼牛扒10安仕」,7成熟,肉质食落厚嫩多汁,点埋红酒干葱烧汁尼食,味道嘅层次就更多、更好味。「缅因州龙虾尾意大利饭」,龙虾尾肉质厚实鲜甜,意大利饭软度适中,配上胜瓜、虾干、粟米蓉、玉子豆腐尼食会更加清爽。「海湾虾卡拉布里亚辣香肠水牛芝士比萨」,辣肉肠烟醺味浓、海湾虾爽口弹牙。「朱古力心太软、椰子雪葩」,朱古力心太软流心效果力好出、好治愈,味道唔会太甜;椰子雪葩食落无好似沙冰咁冻,较为易入口。「法式焦糖炖蛋、红桑子雪葩」,香脆嘅焦糖糖衣配软熟嫰滑嘅蛋层,口感一流;红桑子味道带酸,令成个甜品食落无咁邪恶。Mocktail,「百花费士」,桂花蜜遇上梳打水,即刻变身成为年轻人钟意嘅清凉、清甜有汽特饮;「芒果单宁」,饮到粒粒芒果肉嘅乌龙茶,味道香甜、茶底浓,同街边卖嘅水果茶好唔同;「蓝莓果冻梳打」,果冻Q弹;「越空行者」,味道清爽。