2022-04-07 1392 浏览
二访终于有影相,留低美食、回忆一刻。我叫咗核桃南瓜杂菌意大利饭。我觉得自己都系个饭桶,钟意食饭多个意粉。套餐有餐汤或者沙律选择,睇嚟今日都唔系Lucky day,是日餐汤都系冇蘑菇汤,得杂菜汤。除咗汤仲有黑糖面包,一如既往,黑糖面包有淡淡黑糖味,好味过Outback嘅餐包。嚟到主菜,一上菜BFF就赞好靓。核桃南瓜杂菌意大利饭睇得又食得。南瓜汁包住晒每一粒饭,极creamy。有时仲有少少拉丝效果,因为面头有好多芝士。最钟意系核桃,喺细微位度心思,放嘅唔系一粒未经处理嘅核桃,而系用糖裹住嘅核桃,为意大利饭带来甜丝丝嘅味道,味道即刻升华咗。BFF点左手打安格斯牛肉大啡菇汉堡配薯菜,分量大到佢食唔晒,又有菇又有汉堡好丰富。由于大家食得太饱,系好需要甜品嘅日子都冇叫到Tiramisui。不过系返工嘅日子可以一齐食饭都已经系小确幸。
二访终于有影相,留低美食、回忆一刻。
杂菜汤
黑糖面包