2024-10-14 834 浏览
最近同朋友去尖沙咀嘅二锅头,呢度嘅放题选择真系好吸引!佢哋推出咗最长7小时任你食肉烤鱼鸡煲火锅放题套餐,套餐无限量任食新推出4款口味烤鱼🐟,再加鸡煲🐔,牛尾煲🍲,猪手煲🐖任食,同埋打边炉🔥,真系超值!我哋一开始试咗秘制火焰牛尾煲🔥,呢道菜真系今晚嘅绝对亮点。牛尾煲上菜时会淋上玫瑰花露🌹,然后即刻点火,火焰一瞬间升起,真系好惊喜!牛尾肉质超鲜嫩🥩,汤底嘅花香同肉味完全融合,口感层次丰富,每一口都令人陶醉😍。之后试咗酱香海鲈烤鱼🍽️,鱼肉鲜嫩得不得了,外皮微脆,真系好味!呢度嘅烤鱼可以选择唔同口味,我哋选咗酱香味,特制嘅酱汁令鱼肉更加美味,真系一口接一口,根本停唔落嚟😋。我哋仲试咗滋补羊腩煲🍲,呢道羊腩煲用咗新鲜嘅羊肉,肉质鲜嫩,汤底香浓,仲有各种中药材,真系滋补又美味!羊腩吸收咗汤底嘅精华,每一口都充满咗浓厚嘅风味,特别适合秋冬季节食用,食完之后感觉身体暖暖嘅,非常舒服❤️‍🔥~然后转到火锅部分,选咗鸳鸯汤底🌊,清汤豆腐加怀旧沙爹锅嘅组合,真系满足到我哋嘅味蕾👅。沙爹锅香气浓郁,令人怀念,而清汤则提供咗清新嘅口感。我哋仲选咗多款火锅配料,包括牛板腱🥩、鱼皮饺🥟同帆立贝🦪,配料新鲜,令整个火锅

我哋仲试咗滋补羊腩煲🍲,呢道羊腩煲用

然后转到火锅部分,选咗鸳鸯汤底🌊,清汤豆腐加怀旧沙爹锅嘅组合,真系满足到我哋嘅味蕾👅。沙爹锅香气浓郁,令人怀念,而清汤则提供咗清新嘅口感。我哋仲选咗多款火锅配料,包括牛板腱🥩、鱼皮饺🥟同帆立贝🦪,配料新鲜,令整个火锅更加丰富。

最后,甜品部分当然唔可以少!我哋点咗抹茶大福🍵、芒果大福🥭同云呢拿忌廉泡芙🍰,仲食埋雪糕,甜品几好味,真系完美结尾✨。