2020-11-23 755 浏览
呢日去到荃湾二陂坊食饭,以往嚟二陂坊都系食下大排档同鸡煲咁,势估唔到会有间新开嘅韩国菜餐厅。呢间韩国餐厅系由韩国人打骰,入面仲有为数不少嘅韩国人帮衬添,听到佢地全程用韩文沟通食饭。韩国菜舖头必定有嘅前菜,泡菜、薯仔同埋芽菜,都系可以任Fill。人参鸡汤天气凉凉地就会好想饮人参鸡汤,浓郁嘅汤底,饮落暖胃好舒服。呢只鸡煲得好腍,鸡入面嘅糯米都会爆晒出嚟。酱油炸鸡嚟到韩国餐厅就好想食炸鸡,不过今晚人少少,叫半只就算,大概都有6-7件,性价比相当唔错!韩式炒粉丝好经典嘅韩国主食,调味唔错,略嫌火候麻麻。难得出嚟食饭咁开心,梗系整杯啤酒啤啤佢。佢地呢到都有供应韩国啤,我就比较偏爱Asahi Draught Beer。
人参鸡汤
酱油炸鸡

韩式炒粉丝
好经典嘅韩国主食,调味唔错,略嫌火候麻麻。