2021-06-13
振兴肉丸是早期源于大埔的老牌手打牛肉丸, 已经有五十多年历史, 佢哋手打牛肉丸不添加人造色素, 化学材料及防腐剂, 以人真材实料为卖点, 近期大热主要系大婆台的香港原味道节目播出, 多人注意咗。真正的门鳝炸鱼皮, 虽则想食, BUT 贵贵地, 都系算把啦。而家嘅产品已经发展得多元化, 开拓了其他不同食材配搭的新味道去吸纳不同层面的食客。今日佢哋做紧推广, 买任何四包冷藏食品即送冰袋一个, 对我呢啲贪小便宜嘅师奶仔, 四包当然冇难度啦, 放冻箱想食就攞出嚟, 很方便。今早煮了个会笑的老头子………烧汁肉丸捞米做早餐墨鱼腐皮卷 ~ 将墨鱼与腐皮结合, 食味有点像狮子狗, 口感较软身, 且有墨鱼鲜甜及豆香, 轻咸, 豆制品始终较健康及营养丰富, 多食有益健康。芝士南瓜包心丸 ~ 鱼肉包著芝士南瓜蓉, 有点像南瓜浓汤, 南瓜好creamy 及浓甜。仿龙虾丸 ~ 来自台湾的素龙虾丸, 此这个龙虾丸比较爽口, 有少许调味, 呢个要黎切粒蒸水蛋应该也好味。0添加墨鱼丸 ~ 好老实, 只有喜欢食原味道嘅人先懂得欣赏, 佢哋真系冇好似街市卖嘅肉丸咁添加大量调味料, 这个墨丸连盐份都应该冇乜点加, 纯墨鱼
今早煮了个会笑的老头子………烧汁肉丸捞米做早餐
0添加墨鱼丸 ~ 好老实, 只有喜欢食原味道嘅人先懂得欣赏, 佢哋真系冇好似街市卖嘅肉丸咁添加大量调味料, 这个墨丸连盐份都应该冇乜点加, 纯墨鱼的味道, 肉丸里面还有墨鱼粒增口感, 冇加化学成分, 唔会好似坊间𠮶啲墨丸咁弹牙的, 胜在原汁原味。