2023-12-16 82 浏览
推门入去这家越南小店,一股香气迎面扑鼻,令人胃口大开呀!首先点了一碟脆皮春卷,啖啖肉丁配上爽口的生菜,外皮金黄酥脆得嚟唔会太油腻,入口即化,真系一流👍!再来试咗招牌的越式牛肉粉,牛肉嫩滑又多汁,汤底香郁,汤头清甜得嚟又有足够嘅深度,每一啖都舒服得滞。特别提一提,里面嘅生牛肉,一碟认真充满惊喜,有咗滋味满分咁,加上粉条弹牙又滑溜,真系食到停唔到口!食物色香味俱全,服务仲好亲切,整体黎讲呢间店确实窝心又满足。记得试埋佢哋嘅菠萝冰沙,清新解腻之嘛!依家谂起啲菠萝颗粒喺口里嘅感觉,都系三个字——唔错过!😍 咁岩口,食完之后心情都跟住感到阳光普照呀!下次再黎,我准备试埋其他嘅小食添!🌿🍍🥢