2021-05-12 1903 浏览
🤍云海日本料理之前朋友仔话听人讲尼间餐厅野食好正🤩所以我地打算去试吓👣点知一月打电话去问📞居然最快有得食嘅日子系5月1日🤯足足要提早三个月book🤨太夸张了😮讲食物之前要赞一赞餐厅嘅环境✌🏻日式设计🌊唤起我去日本旅行嘅回忆🎑而且餐厅通风系统一流💨可以睇住师博整铁板烧🤗但完全feel唔到油烟☺️食完个身冇味👍🏻∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ◽️午市任食套餐 (HKD 699/person)尼个套餐包括好多野食嫁🍽包括:沙律🥗刺身🍱(三文鱼🍣甜虾🦐)铁板烧虾🍤铁板烧带子🍥铁板烧三文鱼🐟铁板烧银鳕鱼🐠(每人一份)铁板烧鸭肝🦆(每人一份)铁板烧羊架🐑铁板烧鸡肉🐥铁板烧牛肉薄烧🥩铁板烧什菜🥬炒饭🍛面豉汤🍲甜品🍭(绿茶雪糕🍦)饮品🍸(任饮日本清酒、生啤、百事、七喜、橙汁、西柚汁、柚子蜜)除左鸭肝同银鳕鱼外🐟全部都系任食🌝厨师会系你面前顺序由烧虾煮到烧什菜🥦之后派俾每位食客每人一份💁🏻‍♀️食完full set之后如果想encore就可以同厨师讲👨🏻‍🍳咁佢就会整多份俾你🖖🏻*:・・:*:・゚・:,。*◽️ 牛肉薄烧 8/10牛肉薄烧好有心思❤️除咗块半肥瘦嘅牛肉外😝厨师会系入面夹左煎香咗嘅蒜片同爆过嘅洋葱🧅食落
🤍云海日本料理

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

◽️午市任食套餐 (HKD 699/person)

尼个套餐包括好多野食嫁🍽包括:
沙律🥗
刺身🍱(三文鱼🍣甜虾🦐)
铁板烧虾🍤
铁板烧带子🍥
铁板烧三文鱼🐟
铁板烧银鳕鱼🐠(每人一份)
铁板烧鸭肝🦆(每人一份)
铁板烧羊架🐑
铁板烧鸡肉🐥
铁板烧牛肉薄烧🥩
铁板烧什菜🥬
炒饭🍛
面豉汤🍲
甜品🍭(绿茶雪糕🍦)

◽️ 牛肉薄烧 8/10

牛肉薄烧好有心思❤️除咗块半肥瘦嘅牛肉外😝厨师会系入面夹左煎香咗嘅蒜片同爆过嘅洋葱🧅食落个口感非常有层次😚又香口又惹味😋值得一赞👍🏻

◽️ 鸭肝 8/10

厨师煎完块鸭肝就会摆系块煎左嘅面包上面🥖鸭肝好大旧😆口感软绵绵,好味!但旧包就太硬💎但配埋包一齐食冇咁咸🧂

◽️ 银鳕鱼 8/10

银鳕鱼外脆内软🐟个皮脆卜卜🍟鱼肉好嫩滑🥛调味调得岩岩好😋好味!

◽️ 烧虾带子 7/10

虾同带子都keep到新鲜🤣烧完之后晶凝通透😋唔错👌🏻

◽️羊架7/10

肉类都烧得好好😸羊肉一啲都唔稣👀我本身唔食羊同劲怕稣味都食到💁🏻‍♀️

◽️鸡肉5/10

鸡肉一般🐤同普通茶餐厅煎鸡扒差唔多

◽️其他配菜7/10

野菜亦有镬气👏🏻好味!
面豉汤偏咸🧂DONKI即冲果啲仲好饮啲
炒饭系蛋炒珍珠米🍚🍘啲饭过湿🤨唔够干身🙃
绿茶雪糕几浓茶味😋但冇果粒系入面😬剩雪糕🍦普通

💭评分

味道 7/10
环境 9/10

🔸备注

·订位时记得要request坐正中,唔系会俾边边位你,望住师博个背影👤
·中意饮酒都几抵😂因为任饮日本清酒同啤酒
·万誉会会员有折,只需每位HKD 360

🔹总结

·味道未到惊为天人😌但未去过可以去下😚

📍地点

云海日本料理 (📌尖沙咀)
尖沙咀弥敦道20号香港喜来登酒店3楼

#foodismylife尖沙咀
#foodismylife铁板烧
#foodismylife日本菜

∞ ∞ ∞ ∞ ∞ ∞

#九龙美食 #尖沙咀必食 #云海 #铁板烧 #sheraton #人气餐厅 #日本餐厅
牛肉薄烧
鹅肝