2017-05-19
今日约左几个朋友去元朗食lunch,佢地带左我去夏捌月餐厅,由于地点唔算市中心,所以平时都唔为意有依间餐厅~~入到去餐厅,舖头唔系好大,有12-14张双人枱,可以容纳22-28人~都有八成坐满~坐底后,见到隔离枱既客食紧德国猪手~好似好好食~所以跟住order德国猪手配薯菜、忌廉汤酥皮汤~等左大约8分钟,蒜蓉包及酥皮汤到,蒜蓉包上有d香草牛油蒜蓉配搭~算系精致,味道也唔错~忌廉酥皮汤,卖相唔错。打开酥皮,入面汤料好足,有粟米、烟肉,试一啖汤,味道很浓、唔稀~有水准再隔左8分钟到~主菜「德国猪手配薯菜」到,卖相吸引,猪手好香好脆~用刀砌落去,可以听到脆卜卜既裂开声,咬一口,猪手皮好脆~好似食脆猪肉干口感~仲要系热既脆猪肉干,真系好食到不得了~而入面既肉~好稔好juicy~完全系五星级质素而薯菜唔系一般薯条,而系用薯格,感觉高级d~配合埋蜜糖芥末酱~绝配虽然价钱贵左少少($158),但中午去食,有九折~配合食物质素、卖相、份量~系值得推介