◦•●◉✿✿◉●•◦ 今次👵🏻同好朋友庆祝生日🎂揾咗几间靓餐厅最后决定去呢间位于文华东方酒店25楼嘅日式居酒屋🏮最大嘅原因当然系因为餐厅嘅装修啦😆 餐厅以英伦风style为主🇬🇧装修好精致 华丽得嚟又舒服🧚🏻‍♂️ 同朋友一坐低 职员主动过嚟问我哋之前有冇试过系到用餐然后详细为我哋介绍餐牌☺️ 等我介绍吓我哋食咗咩嘢食啦💓🙆🏻‍♀️💫 A4 Kagoshima Wagyu Sando之前见到好多人都叫呢个A4鹿儿岛和牛三文治🤤🥪 当然要试试佢啦🤤 和牛边烧到脆脆哋 未到入口即融 但口感同味道都唔错 牛烧到刚好唔韧三文治查左酱料而且都系脆脆哋价钱偏贵😆 $678+ 4件都值得一试~💫Tempura Platter 6 pieces呢个天妇罗并盘有6件 Chef’s Selection of Prawn🍤, Seafood & Vegetable👵🏻同朋友都觉得呢个炸得几好味油味唔重 炸粉厚度刚好 💫Uni Glazed Mochi又系麻薯嘅朋友🤪🤤 呢个炉端烧麻薯要夹住紫色食 好好口感😆💫Lobster & Hokkaido Uni Fried Rice去之前已经睇中咗呢个龙虾海胆炒饭🤤炒饭比
◦•●◉✿✿◉●•◦

呢个炉端烧麻薯要夹住紫色食
好好口感😆
Uni Glazed Mochi

去之前已经睇中咗呢个龙虾海胆炒饭🤤
炒饭比较湿润,有龙虾肉🦞、海胆、鱼子、菇🍄
味道都几好

Overall觉得呢度嘅环境真系好靓