2023-05-05
新沙洞澡堂一开张时已引起哄动,无论打卡定食物质素都相当不错!!当时的我都有bookmark这间餐厅~今次终于有机会一尝˙Ⱉ˙ 餐厅最有特色的是澡堂设计打卡位,除此之外原来入面仲有全黑装修打卡,区,有一大块烧酒瓶打卡墙!!☁️ 晚市韩式猪肉包菜套餐 $328晚市套餐好抵!!又大份又好食˃̶͈ ˂̶͈ 俾咗三款唔同嘅菜: 西生菜、紫苏叶、红叶、生菜五花肉肥瘦适中,经过调味后好香~可以包住蒜片、青辣椒、萝卜丝一齐食用!!点上自家制甜辣酱,包埋一齐口感丰富!!入口出奇地冇乜肥腻感!! ₍ ᐢ. ̫ .ᐢ ₎ 炸鸡-韩式柚子外皮好脆,超级crunchy!!!鸡肉嫩滑多汁,钟意柚子酱甜甜酸酸的感觉!!▫️ 西柚梳打特饮▫️ 柠檬柚子梳打两杯跟餐饮品颜值高,特别是西柚梳打渐变颜色漂亮!!☁️韩式牛肉部队锅 $268里面有牛肉、辛辣面、厚切午餐肉、洋葱、肠仔年糕串、泡菜、茄汁豆、鸡蛋。入口好浓郁泡菜味,跟餐附送一包辛辣面调味粉,可以自由选择落•͈˽ •͈份量唔少,食落好饱!!最钟意厚切午餐肉,同埋年糕烟烟韧韧!!☁️Cass $38食韩国菜必备啤酒,喜欢韩国国民啤酒Cass,入口一啲都唔苦,感觉清凉!!饮完唔会有heavy感
☁️ 晚市韩式猪肉包菜套餐 $328
晚市套餐好抵!!又大份又好食˃̶͈ ˂̶͈
俾咗三款唔同嘅菜: 西生菜、紫苏叶、红叶、生菜
五花肉肥瘦适中,经过调味后好香~
可以包住蒜片、青辣椒、萝卜丝一齐食用!!
点上自家制甜辣酱,包埋一齐口感丰富!!
入口出奇地冇乜肥腻感!! ₍ ᐢ. ̫ .ᐢ ₎
炸鸡-韩式柚子
外皮好脆,超级crunchy!!!
鸡肉嫩滑多汁,钟意柚子酱甜甜酸酸的感觉!!
▫️ 西柚梳打特饮
▫️ 柠檬柚子梳打
两杯跟餐饮品颜值高,特别是西柚梳打渐变颜色漂亮!!
☁️韩式牛肉部队锅 $268
☁️Cass $38
食韩国菜必备啤酒,喜欢韩国国民啤酒Cass,入口一啲都唔苦,感觉清凉!!饮完唔会有heavy感觉,反而较清爽凉快!!
焦糖炖蛋窝夫 $3
为咗庆祝元朗分店开张,
而家长沙湾店只需要加$3一件窝夫!!!!一定要试! ( ˘͈ ᵕ ˘͈ )
甜度啱啱好,面层是烧过的焦糖,好香脆!!
炖蛋蛋味香,配合croffle一齐必食的!!