2022-12-21 112 浏览
冇谂过一间文青Cafe,睇落唔算大间,但五脏俱全,又有中式又有西式选择。见到黄金鸡柳,一定有咸蛋黄,已经吸引到我!食落去咸蛋黄炒得好入味,感觉有少少咸蛋黄起沙起泡嘅效果,绝对系因为炒嘅时间拿捏得好。加上,鸡柳外皮都好脆口,鸡柳肉质都好嫩,值得再食!小食已经咁好食,而主食叫咗个三文鱼大虾粉红汁意粉。见到三文鱼粒粒都唔细旧,而大虾成旧剥壳,虾尾都剥埋,真系好细心~虽然三文鱼唔算好入味,但系值得一赞系大虾好滑身,有返咁上下质素嘅虾~成碟意粉啲汁都好够,意粉烹调时间刚好,加上少少蕃茄仔点缀,更开胃!睇Menu已经比咕噜肉定食吸引咗,上菜𠮶阵果然冇令我失望!大大嚿咕噜肉,见到甜酸酱铺满喺咕噜肉到,咬落去仲要系脆口。呢啲真系要趁热食,冻左咕噜肉嘅皮同肉就会容易啲分离,口感会打左折扣~另外,小食有麻辣莲藕同云耳,唔好睇小细细盘嘅配菜,腌制得几好食,搞到我全部食晒,绝对有花过心思去烹调同处理甜品叫焦糖香蕉配朱古力雪糕窝夫,卖相好吸睛。窝夫唔系脆口个款,同埋都唔会有特别味道系内涵,相对普通。不过佢有雪糕同埋焦糖香蕉仲有咖啡果冻做个小配搭,系一个唔错嘅配搭。最后两杯饮品,都系热呼呼嘅奶类特饮,分别系热焦糖

最后两杯饮品,都系热呼呼嘅奶类特饮,分别系热焦糖朱古力同抹茶鲜奶。而家寒冷嘅天气,再饮完呢杯野饮,感觉好温暖,味道令人叫甜入心!