2024-04-20 668 浏览
城中热门意大利餐厅兼酒吧PAZTA推出限时餐单「Pasta Flight」,五道菜菜单包括意式精选拼盘、自选三款意粉、甜品同柠檬甜酒。我地最钟意佢地嘅意粉。让食客在90分钟内拣选12款来自不同地区的风味意粉!作为意粉爱好者,我地对对呢个餐单感到兴奋不已。北意大利料理以浓郁忌廉同芝士为主,配以肉类提味,呢种浓郁嘅口感同丰富嘅味道总令人回味无穷。而南意大利则以橄榄油、番茄同海鲜为特色,清新而多汁,彷佛可以令我们身临其境感受南意嘅阳光同海风。除咗传统嘅意粉外,餐单重提供扁面、宽条面、粗管面等多种选择,令人可以根据自己的嘅味喜好来选择。而且,餐单还赠送欢迎气泡酒同柠檬甜酒,呢个搭配绝对为意粉增添更多嘅享受同乐趣。作为意粉爱好者,我地无法抗拒呢个诱人嘅意粉盛宴。无论系舒芙蕾、千层面定系海鲜意粉,每一道菜都充满咗精心烹调同独特的风味,绝对系一场意粉的盛宴不容错过!