2021-09-14 556 浏览
约咗朋友,沙田走一走,禾𪨶地方话大唔大,要揾一啲都唔容易,好彩商场指引好清晰见到面揾返个地方抖一抖,倾下近况如何,转头望见冬菇亭 大大个金金漆招牌,金仔两个字 ,忍唔住同个friend讲。入去叹下喇。冬菇亭系我哋𠮶个年代,都系响冬菇亭长大,以前周时放工落去下面,开返两支啤酒整碗云吞面, 倾到十一二点周时系咁,去到门口望一望重新装修有啲睇头,话晒以前喺冬菇亭𠮶种热辣辣嘅感觉,而家无喇,而家装修唔同晒,冷气必备坐位舒适,以前就一个冬菇亭开四面,有啲可能租两个单位,而家一个冬菇亭就一个,包晒嚟做,装修得好靓企理,感觉都好舒服,唔讲咁多叫嘢食先。整杯生啤,鸳鸯柠檬芦荟冰,饮饮先,一碟蒜泥白肉小辣,鸡丝粉皮,姜葱鸡配菜饭嘅 ,跟住整个意大利蕃茄浓汤肥牛金菇米线,两兄弟一餐,倾返佢三两个钟头,系咪好爽呢!生啤,一般水准无投诉,入口有感够冻至紧要,鸳鸯柠檬芦荟冰, 酸甜醒口,开开喉咙,跟住小食饮呢个,真系冇拣错。蒜泥白肉小辣, 肉质够爽口,酱料沟得啱啱好,唔错比起薄切切嘅,真系个口感都完全两回事,抵赞呀!有不惜工本嘅感觉。鸡丝粉皮粉皮略为厚咗啲,可能唔同师傅出品,有唔同,感觉唔同食落当然接受,令我怀
转头望见冬菇亭 大大个金金漆招牌,金仔两个字 ,
忍唔住同个friend讲。入去叹下喇。

生啤,一般水准无投诉,入口有感够冻至紧要,
鸡丝粉皮
令我怀念喺陈村食嘅粉皮多添,都足够晒了食材上碟。
姜葱鸡配菜饭嘅
鸡味香,肉质有,似鲜鸡,
师傅手艺唔错,菜饭要快食,加速食欲,安排贴心。
意大利蕃茄浓汤肥牛金菇米线
以前有间蕃茄汤无得输,近年就唔同咗,
不过金仔比我食番个种感觉,望清楚的,新鲜蕃茄都成个响碗,想唔够味都唔得。
两兄弟一餐,悭悭倾返佢三两个钟头,系咪好爽呢