2015-05-13
其实之前都有听过亚坤系新加坡好出名,所以当知道系尖沙咀分店时都好想去朝圣。不过见好多朋友仔都话总系排队...排队再排队,所以都唔敢去试。 今次我两点左右去到,可能已经过左个午巿,所以人流都唔算多。不过亦都可能系因为依间亚坤铜锣湾有两层关系,所以比较易揾位! 由于时间关系,我冇上第二层参观,不过以第一层嚟睇,环境都几舒服,座位都宽敞舒适~ 两点几唔太肚饿,所以我就Order左咖椰花生吐司餐啦~落单系以自助形式,付款后会得到一只白色飞碟,将飞碟放系枱面上的黑色圈圈,咁职员就会派送食物啦~首先试食嘅就系半熟的,我一向都几钟意食太阳蛋,见佢地嘅食法都系差唔多,所以都有少少期待。不过一食入口,就变成为失败,虽然蛋白及蛋黄都算幼滑,但唔知系唔系送到枱时都已经冻冰冰,所以食落都会觉得有少少腥嘅味。我想如果可以热辣辣咁食,应该会好好多呀~接住就到招牌热奶茶,其实我系一个唔多"好"奶茶嘅人,所以我曾经问过可唔可以加钱换其他饮品。好在唔俾我咁做,因为依杯奶茶真系俾到惊喜我,饮第一口就已经觉得好香㶶嘅茶味,而且仲觉得好滑,饮落喉咙一啲涩都唔会有,所以真系唔错~咖椰花生吐司系由薄薄的面包夹著花生酱,可能系即叫