2020-06-17
上次爸爸妈妈去卡通人物主题餐厅食嘢,竟然系我刚刚系妈妈𠮶肚出现(未出世之前)𠮶阵😳😳,今次爸爸妈妈带我来到B.Duck & Buffy 嘅主题茶楼,一出电梯就见到四周都系 B. Duck & Buffy,我劲兴奋🤩,劲开心😍,店员带我们入座后,我们就急不及待用电话影相,由枱面嘅公仔、墙上的图画、及至头上的装饰,不停咁影,差点忘记我哋嚟系要食嘢啰🤣😂#sohappy💖💕 #happyhappy💖💕兴奋完一轮,终于点菜🤣:招牌车仔面套餐$138🥢招牌车仔面🍜:8款𩠌包括猪皮、鱿鱼、鸡中翼2只、劲辣鱼蛋多粒、萝卜、鸡翼尖、尸唔5-6只 、猪大肠、卤水蛋1只,配腩汁,劲多𩠌,劲大碗🤪🥢虾饺🥟:有B.Duck招牌榚系个虾饺皮上面,好cute😍,虾饺皮厚薄适中,馅料好足,好味😋🥢咸水角🥐:即叫即整,热辣辣,脆卜卜得嚟又好烟韧,而且虽然叫咸水角,但系一啲都唔喊咸,味道不错👍🥢流沙包🥯:我最爱,一嚟到就好想同B.Duck kiss 💋 kiss 💋 ,包好软熟,内里流沙好流心,食嘅时候真系要好小心,如果唔系就会整污糟件衫㗎啦😜🥢吉列黄金虾🍤:好松脆,外皮脆浆唔会好厚,配埋沙律酱食,一流😊𠮶餐仲包两杯嘢
兴奋完一轮,终于点菜🤣:
招牌车仔面套餐$138
𠮶餐仲包两杯嘢饮🍻
爸爸试咗魔法拿铁咖啡☕️,饮品上面仲有B.Duck个样㗎🐥
我同妈妈就饮豆浆🥛,唔太甜豆味都几重,成杯我差唔多饮晒呀😬
餐厅位置十分方便,邻近地铁站,整体价钱不贵,性价比高,好睇又好食,打卡位劲多,有机会会再嚟试埋其他食物🤩