2019-10-30
亚洲50大coffee shop—NOC之前上网见到NOC打入左亚洲50大coffee shop, 咁岩系附近就去试左两次!啲装修好简约,一入去其实已经觉得好chill, 拣左个打卡位坐🤭第一次店员推介叫左杯cold dirty ($40),点餐既时候,店员会俾你简咖啡豆!fruity 生果酸味 Vs nutty 坚果味重我就简左Nutty咖啡豆,个人认为有一点酸,但牛奶和咖啡的比例刚刚好!奶同啡有层次!第二次叫左杯Hot Latte ($40)同样要左Nutty咖啡豆,因个人不是太喜欢太重酸味!呢杯latte的咖啡味几香,但奶泡唔够滑,亦一般咖啡店细杯!总括来讲,这家的咖啡味尚算浓,但个人认为附近有另一间coffee shop质素更好!所以俾左两次机会,未必会再回头!但一试无妨!
fruity 生果酸味 Vs nutty 坚果味重
第二次叫左杯Hot Latte ($40)