2018-08-28
亚sir请食晏,叫我揾间唔好咁多人要等位𠮶啲,咁我就揾咗位于ifc呢间五行拉面喇,我早少少去揾位,等咗一阵就有位喇😁我地一行6人就坐吧枱,先睇睇餐牌,都几多选择,再睇下其他客人食咩,我拣到喇,就系此店嘅招牌面-五行焦香味噌拉面,亚sir话之前食过,会比较油㖞,但我都系想试下上菜时卖相吸引,黑色碗黑色汤(油)加上彩色配料,感觉高雅,未放入口已经加分。首先饮一啖汤,味道非常浓郁,据说黑色油系几种味噌加洋葱、蒜,肉碎大火爆炒而嚟,需然唔系好健康,但的确非常香浓,汤头好有焦香镬气味,在香港拉面店未有试过这味道。叉烧半肥瘦,未至于入口融化,但都好滑,味玉几入味👍,我跟餐加咗吞拿卷,吞拿鲜滑加上葱花真系好好食!由于有人好大食话唔够饱😂😂😂于是叫多6件赘沢卷,我都唔执输食番件😂😂,海胆无怪味,好鲜甜,搭上三文鱼子同吞拿蓉,加上醋饭,一齐放入口,简直觉得条脷都开心到跳舞🤣🤣,非常满足嘅一个下午💗
上菜时卖相吸引,黑色碗黑色汤(油)加上彩色配料,感觉高雅,未放入口已经加分。首先饮一啖汤,味道非常浓郁,据说黑色油系几种味噌加洋葱、蒜,肉碎大火爆炒而嚟,需然唔系好健康,但的确非常香浓,汤头好有焦香镬气味,在香港拉面店未有试过这味道。叉烧半肥瘦,未至于入口融化,但都好滑,味玉几入味👍,我跟餐加咗吞拿卷,吞拿鲜滑加上葱花真系好好食! 由于有人好大食话唔够饱😂😂😂于是叫多6件赘沢卷,我都唔执输食番件😂😂,海胆无怪味,好鲜甜,搭上三文鱼子同吞拿蓉,加上醋饭,一齐放入口,简直觉得条脷都开心到跳舞🤣🤣,非常满足嘅一个下午💗