餐厅: 翠玉軒
资讯:

2011-09-01 204 浏览
是日老板请同事食饭, 顺便庆祝有新同事加入呢间系中环 IFC 附近 一带"唔易订位"既其中一间我地都系早一星期订定午市欢聚套餐$2280 十二位, 系中环来讲, 真系算好经济架啦 一口锅巴脆乳猪呢度乳猪, 一向都系唔错之选, 切成一小块, 好味而不油腻 翡翠虾仁雪花蚌通常食都系 带子+雪花蚌 比较多不过原来炒起上来, 虾仁 + 雪花蚌 都唔错, 好清新, 又唔会太油炒功恰到好处 ! 燕窝海皇南瓜羹虽然燕窝已经完全溶入左个羹度, 不过感觉仍挺多的而且, 南瓜味好"出", 好想要多碗特别系大热天时, 唔想食饭的时候, 你俾三碗我, 我就好满足 蒸老虎班睇师傅功力, 虽然蒸鱼都有晒"方程式", 不过老虎班都唔易蒸架呢条就系刚刚好, 可以轻易骨肉分离 炸子鸡呢个稍为逊色, 可能"炸子鸡"本身系一样 Common 既菜, 亦好难表演到真功夫如果要俾分, 算合格啦 鲍菇皇扒青蔬最近个个同事都以"健康"为主, 如果可以多 d 菜就更一流啦

是日老板请同事食饭, 顺便庆祝有新同事加入
呢间系中环 IFC 附近 一带"唔易订位"既其中一间
我地都系早一星期订定
是日菜单 - 十二位
午市欢聚套餐
$2280 十二位, 系中环来讲, 真系算好经济架啦

一口锅巴脆乳猪
呢度乳猪, 一向都系唔错之选, 切成一小块, 好味而不油腻

翡翠虾仁雪花蚌
通常食都系 带子+雪花蚌 比较多
炒功恰到好处 !

燕窝海皇南瓜羹
虽然燕窝已经完全溶入左个羹度, 不过感觉仍挺多的
而且, 南瓜味好"出", 好想要多碗

蒸老虎班
呢条就系刚刚好, 可以轻易骨肉分离

炸子鸡
如果要俾分, 算合格啦

鲍菇皇扒青蔬

是日菜单 - 十二位