2019-05-27 2294 浏览
星期天和朋友参加活动后, 只想简简单单吃一餐. 没有book位也没有特别去揾, 随意进入了红磡冰室。本来以为晚餐的价钱会好贵, 看了墙上餐牌后, 大约都系喺70至到90蚊之间, 已经包咗个小菜,白饭,例汤,同埋饮品。我哋拣咗咕噜鱼柳🐟, 咖哩牛腩🐂, 饮品拣咗特饮要加八蚊 ,柑桔蜜+蜜桃芦荟梳打蜜桃芦荟梳打, 有惊喜最底层系芦荟肉, 然之后系有6-7片 厚切水蜜桃, 特别喜欢提供嘅系梳打水而唔系七喜。 成杯特饮有果味之余唔会太甜。 只系加8蚊非常之抵 菠萝咕噜鱼块, 金黄嘅鱼块配上酸酸甜甜的酱汁, 不过菠萝嘅份量满足唔到我,如果可以多番少少就更加好啦。咖哩牛腩, 比较是葡汁, 椰汁味比较重 比较creamy, 牛腩松化冇渣。 呢个咖哩系冇配到薯仔嘅, 只系配咗啲洋葱同埋青椒。热柑桔蜜 总括嚟讲,呢个价钱系十分超值。而且特饮系非常之好饮, 小菜嘅份量比同类型嘅餐厅系大碟。只系餐具比较立黐黐, 应该系洗碗𠮶间公司洗得唔够干净, 但亦都可以接受, 问侍应落杯水在洗一洗就ok啦

蜜桃芦荟梳打, 有惊喜

热柑桔蜜

总括嚟讲,呢个价钱系十分超值。
而且特饮系非常之好饮
, 小菜嘅份量比同类型嘅餐厅系大碟

• 芦荟蜜桃梳打