0系杂志睇到呢间意大利餐厅0既报导,被佢0既COLD PASTA吸引住,话系日本厨师用整寿司的意念注入意粉之中. 于是小女子趁住12月3日牛一的藉口,老远的将妈妈和细佬从太古捉去中环食呢餐~ 一入门口,都几钟意佢0既环境气氛,招待唔错,好有一种高档次的感觉~餐厅中仲有d僻僻小角落,昏昏暗暗的,最0岩果d pair住去的情侣~ 好,点菜0既时刻来临,叫0左佢一个PASTA SET (有MOZZARELLA CHEESE+HAM+SALAMI拼盘,OYSTER PASTA WITH CREAM SAUCE,甜品,COFFEE OR TEA)同我最想试0既三文鱼冻天使面.侍者仲会问多句要唔要WINE的~***侍者们应该是菲律宾人,所以要用英文点菜呀~餐牌上的名字是意大利文,用意大利文点菜他们是听不懂的@___@ 点完菜, 先上一篮饱附SAUCE. 饱系烘脆了的麦法包,烘得刚刚好!食果阵仲系暖暖地!个SAUCE系OLIVE OIL加上香草蓉, 比起平时唔系OLIVE OIL就系BUTTER的SPREAD多了份新鲜感.个味好夹!个APPETIZER接住上,于是尝试将MOZZARELLA CHEE

点完菜, 先上一篮饱附SAUCE. 饱系烘脆了的麦法包,烘得刚刚好!食果阵仲系暖暖地!个SAUCE系OLIVE OIL加上香草蓉, 比起平时唔系OLIVE OIL就系BUTTER的SPREAD多了份新鲜感.个味好夹!个APPETIZER接住上,于是尝试将MOZZARELLA CHEESE放上去块包度食,一流! MOZZARELLA CHEESE的弹弹地加上法包的脆脆地, 口感上层次丰富0左!! D HAM同SALAMI配上MOZZARELLA CHEESE 0系味觉上0黎讲配合得刚刚好!! 自始爱上了MOZZARELLA CHEESE, 哈哈!!

接住上三文鱼冷天使面(SAMONE E UOVA SALMONE), 卖相一流! 靓! 纵然细佬抱怨得只碟大, 0野食就少...但高级餐厅就系咁0架啦~~!! 要大只碟衬大份量的, 去FAT ANGELOS/ RUBY TUESDAY吧!! 天使面软硬度适中, 完全唔系平时食开果D腍晒0既意粉, "条理"分明, 配上大大粒三文鱼籽同一口SIZE的三文鱼粒, 连埋柠檬丝4样0野一齐入口, 味觉0既享受! 个SAUCE系一个味道上的点缀!有点酸味, 同LEMON一齐BALANCE返三文鱼籽同三文鱼的咸味~! D三文鱼粒唔系熟晒, 但又唔生得晒, 依然食到佢弹弹的肉质, 好鲜!!

到OYSTER PASTA, D蚝唔错!! 以我平时对蚝呢种生物都几抗拒0既人0黎讲都好接受到D蚝!! 唔腥, 唔系腍BAT BAT, 一个字: 鲜!! 个SAUCE好好食, 好香的HERBS味~~!! 带得出蚝的鲜! D意粉唔使讲, 都系软硬度适中!! 有咬口0架~!!

DESSERT, 拣0左LEMON MOUSSE. 成餐唯独呢样0野我觉得唔太GOOD, 因为预期MOUSSE物系柔软的,但食落呢个MOUSSE CAKE是硬硬的...@____@" 似SORBET多过似MOUSSE........=___=" 不过酸得刚好~我个人认为佢可以唔使咁甜...

最后上埋杯小小的ESPRESSO~香! 滑!

侍者们都算几睇得到个场, 可能因为小人的关系啦, 到时到候都埋到0黎帮你添D柠檬水~~

OPEN KITCHEN的格局, 还好呀~~台与台都有D距离, 唔太逼, 亦都俾客人有点个人空间的感觉~~

我会再去的~~!!! 当我有钱的时候...
这就是传说中的三文鱼冷天使面
cream oyster pasta
appetizer: mozzarella cheese, parma ham & salami