夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2023-11-29 28 浏览
人愈大就会发现人生其实好短暂😟,当你有能力享受嘅时候,就应该对自己好啲同对身边嘅人好啲🫂,所以慢慢开始会对食讲究咗,要食返啲好嘢对自己好啲☺️,所以前排带咗男朋友嚟尖沙咀嘅🛑夜~铁板餐🛑,餐厅除咗食铁板餐其实仲有厨师👩🏾‍🍳发板。我哋拣咗枫🍁,入面有前菜,15 种寿司,汤同埋甜品。每一道都非常出色👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻,刺身嘅鲜味,寿司师傅嘅刀工🗡️,令你会觉得人生本来就应该如此享受💆🏻。寿司饭🍚其实系寿司🍣嘅精髓,就算刺身几咁好,但如果寿司饭稍有差池,所有嘅上等嘅刺身食材都只会被糟蹋🤦🏽‍♀️。北海道鲛鲽鱼爽脆弹牙,配上完全湿度💦温度🌡️,醋糖比例,两个字「完美」💯。另外帆立贝配上酸酸甜甜嘅柚子青柠🍋汁,令帆立贝份外鲜甜😽。幼薄嘅小肌上面放住一片白板昆布,昆布嘅咸鲜特显咁小肌嘅鱼香。而入口即化嘅海胆带住啖啖嘅海水味,入口后海胆留落黎嘅甘甜更加令人感动😿。美食同爱你嘅人一样,要好好珍惜🫶🏻。
美食同爱你嘅人一样,要好好珍惜🫶🏻。