2024-09-23
2089 浏览
餐厅:Be Leaf (观塘)地址:观塘敬业街55号皇廷广场地下2号舖Be Leaf原来唔经唔觉已经喺观塘皇廷广场开咗三年,每次行经呢间Cafe都会比佢充满峇里岛风情嘅精致布置而吸引🤩,加上Pet friendly可以带埋毛孩过嚟Chill🐶,绝对喺一个悠闲relax可以消磨时间嘅好地方,当然唔少得佢哋出色嘅Fusion菜式同特色甜品啦😋入到餐厅每个角落都比到人写意嘅感觉,我谂更重要嘅喺因为佢哋有唔少植物装饰🌴。lunch time有十几款主食比你拣,价钱同份量都算合理,最平嘅蒜香麻辣滕椒鸡配日本珍珠饭只喺$82,而最贵就喺$168嘅香煎纽西兰特级肉眼扒🥩,加$18可以升级埋做套餐,有是日餐汤、餐包,同伯爵茶/洛神花茶/冰红茶一杯,亦可以加钱叫其他饮品☕️,例如有睇头带有焦糖香嘅自家制焦糖饼咖啡(+$28),同养身排毒降血压血脂嘅陈皮洛神花茶(+$15),拎住佢哋喺餐厅任何一个角落都喺咁适合打卡📸✝️香辣白酒牛油炒手拆蟹肉珍珠柱贝意大利面 $118呢个足料嘅海鲜意大利面🍝,除咗有份量唔少嘅手拆蟹肉同珍珠柱贝之外,仲有毛豆做配塔,虽然个人唔喺觉得好夹,但又真喺添加咗啲色水同埋食落违和感唔大,
地址:观塘敬业街55号皇廷广场地下2号舖
✝️香辣白酒牛油炒手拆蟹肉珍珠柱贝意大利面 $118
✝️甜酸酱烤焗16小时慢煮美国猪肋骨配炸薯条 $158
用咗16个钟头去慢煮烤焗🔥,先做到猪肋骨嘅肉质超级软嫩,6条肋骨依附咗唔少猪肉,
✝️经典提拉米苏梳乎厘班戟 $128(半价$64)
甜品控要留意👀,只要提前book位,叫一份午餐仲可以用半价优惠叫餐厅所有甜品🍰,仲要无上限㗎😍。
埋完单唔好丢张单住‼️因为单据同时亦喺优惠券🎊,14日内再帮衬就可以凭单免费换泰式斑斓巴斯克烤微焦芝士蛋糕🍰,或者焙茶软心巴斯克烤微焦芝士蛋糕是但一款😚