2021-10-20
因为最近成日打风,所以小编都倾向揾d室内活动🙈🙈有一次无意发现左一间品茶嘅小店,由于小编平时都好钟意饮茶(饮茶多过饮水🤭)所以一直对呢间店念念不忘,终于book到时间去试luuu想爷爷了(个名好特别)呢间小小’cafe’主要就得各式各样嘅茶同几款小甜品🍮,佢每一款茶都系用茶叶即泡即上🫖,可以任添🫖,亦都会留低d茶叶比食客去闻下d茶叶香味,更有几款特色嘅燕麦奶茶拿铁🍵同是日冷泡茶。如果想上去品茶就记得要事先book位(WhatsApp book位),每个session 2个钟,每人要消费一款茶款($58-$108),每个session最多6-7个booking,所以空间唔会太局促。食物质素: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分满)小编唔系专业品茶就唔乱评论啦,但小编觉得d茶真系好香好好饮,除此之外试左一个伯爵茶松饼都超级surprising,入口即溶,令小编好难忘🐷🐷性价比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分满)食物质素、环境同服务态度小编都觉得好好,价钱方便小编觉得唔算真系好贵。小编回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分满)唯一缺点,小编觉得一个session太短,本身想睇下书,但发现饮完茶食完松饼已经要走🥲🥲
食物质素: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分满)
性价比:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分满)
小编回头指数: ⭐️⭐️⭐️⭐️ (5分满)