2022-02-23
返工chur左成日,难得早放,入咗大美督叹吓下午茶。位置就系大美督烧烤场附近,喺龙尾村转入去靠左有个好明显嘅招牌叫「名 料理」。呢度地方空旷,感觉放松,餐厅门口有得泊车,非常方便。热辣辣嘅「烧鸡泡鱼干」作为头盘简直一流,又香又有咬口,食落甜甜地,好岩小朋友食。「蟹味噌甲罗烧」斋睇卖相就已经100分。佢加左生鹌鹑蛋,捞埋落蟹柳,蟹子,葱花,蟹膏,唔单止只令味道更鲜甜,仲丰富左成个口感,而且你唔会觉得个鲜味被盖过,因为有蟹味噌同酒吊返个蟹膏味出黎。「炸日式芝麻鸡翼」大人细路都一定好中意。外皮加左芝麻,香口得黎又够脆,仲带点甜味!咬落去肉质嫩滑,想encore!!另一款,「烧明太子鸡翼」嘅口感同味道就好唔同,鸡翼入面酿左啲明太子,有啲啲辣味。「清酒煮蚬」最岩天气凉凉地食,好香清酒味,食到有种热血沸腾嘅感觉,仲令蚬肉嘅鲜味大大提升。「烧牛俐串」洒上粗胡椒,配上鲜柠檬汁,非常开胃。最后食埋个「黄金海胆炒饭」作结尾,你见佢咁足料,就知我食得有几满足啦。配埋啤酒绝对系人生一大乐事。佢嘅价钱都好亲自,都推廌比大家黎哩到食下野,放松下。
「烧牛俐串」洒上粗胡椒,配上鲜柠檬汁,非常开胃。
配埋啤酒绝对系人生一大乐事。
佢嘅价钱都好亲自,都推廌比大家黎哩到食下野,放松下。