2023-08-31
去铜锣湾登龙街揾食~呢度真系好多餐厅🤗之前朋友提过想试呢间🤤Lunch Set 包餐汤/沙律+主菜+饮品,weekend仲有brunch set☺️叫左3个lunch 同1个小食 share食~#甘笋忌廉汤 🥕🥣入口好顺滑,热辣辣好暖胃#杂菜沙律 🥗❣️沙律菜新鲜,蕃茄仔都有2只色有诚意,仲有啲藜麦🤗黑醋汁好开胃#和风紫菜薯条 配 #黑松露酱 🍟❣️份量都几多😀超级新鲜炸起,香脆唔油👍🏻黑松露酱好重黑松露味🤩系我影完主菜相之际,已经俾大家KO左 2/3😂😂HKD38#炸软壳虾虾膏忌廉扁意粉 🦐🦐🦐🍝❣️之前fafafoodie 系日本食过软壳虾好好食😍念念不忘😗今次见menu有即刻叫!3只软壳虾都几大只😊连虾头食埋好浓虾味😚如果juicy返少少仲正!扁意粉够al Dente,忌廉味浓郁~HKD128#辣根忌廉卡邦尼意大利粉配温泉蛋 🥚🍝温泉蛋捞左落去意粉度,令成个意粉好香蛋味☺️HKD98#香煎盲𫚧鱼柳配鲜虾 蕃茄忌廉汁 🐟🦐🍅煎盲𫚧鱼都几重鱼味,冇骨,略嫌某啲位可能近鱼肚有少少腥味🤐鲜虾正常弹牙,对比软壳虾就逊色左🙈🥔薯蓉好香薯味,芦笋鲜嫩HKD168值得一提,呢度既冻柠檬水/茶🍋系唔洗自己笃
#甘笋忌廉汤 🥕🥣
入口好顺滑,热辣辣好暖胃
#杂菜沙律 🥗❣️
#炸软壳虾虾膏忌廉扁意粉 🦐🦐🦐🍝❣️
HKD128
炸软壳虾虾膏忌廉扁意粉
#辣根忌廉卡邦尼意大利粉配温泉蛋 🥚🍝
温泉蛋捞左落去意粉度,令成个意粉好香蛋味☺️
HKD98
辣根忌廉卡邦尼意大利粉配温泉蛋
#香煎盲𫚧鱼柳配鲜虾 蕃茄忌廉汁 🐟🦐🍅
HKD168
香煎盲𫚧鱼柳配鲜虾 蕃茄忌廉汁
值得一提,呢度既冻柠檬水/茶🍋系唔洗自己笃柠檬架🤣懒人之选🤭同埋餐厅提供小雀笼俾客人放手机,鼓励客人用餐时间放低手机,享受食物同与人相处既时光😉
加一服务费
MEMOIR