2017-09-21 128 浏览
好多年前成日同妈咪去天水围既颂富商埸行街,大左都无乜点去,最近听朋友讲个到翻新左,而家叫T Town,仲开左好多新餐厅,一于去睇下有咩好野食。行下行下,见到一间好有台式cafe风味既餐厅,连个名都好文青feel,超钟意去台湾既我就决定左入去试试!餐牌好多选择,有饭有面有小食,甜品都唔少!由于个日唔系好想食饭面个类,所以叫左d小食同甜品就算~小食方面叫左盐酥花枝小丸子、黄金煎饺子同埋紫薯饼。盐酥花枝小丸子超大粒,炸得好香口,咬落好多弹性,盐味唔会太重岩岩好,仲好食过系台湾淡水个d炸左好多既花枝丸!黄金煎饺子都大大粒,入面好多馅,咬落去d汁弹哂出黎,juicy~而我最钟意既就系个紫薯饼,本身以为得2件,点知有成4件,一咬落去热辣辣,d紫薯馅多到唧哂出黎,成个口都系紫薯味,食多两件仲好饱肚tim~ 但又一d都唔济bor!! 未试过系其他地方食到咁高质既紫薯饼!我呢个紫薯控超满足!最后叫左个甜品:杨枝甘露,呢到既杨枝甘露就稠左少少,但入面好足料,食落啖啖芒果,好香又唔会太甜,我都觉得唔错的,可以一试!最重要系呢度环境好舒服~好休闲,食晚餐一流!

最重要系呢度环境好舒服~好休闲,食晚餐一流!
2017-09-17