2024-01-31
𝚃𝚊𝚒 𝚆𝚊𝚒 | 𝙲𝚊𝚏𝚎☕️💛最高5分👇🏻味道:👅👅👅👅环境:👅👅👅 👅价钱:👅👅👅回头率:👅👅👅👅.讲到香港头几名嘅Cafe,相信一定有嚟紧呢间餐厅份!佢就系位于大围,远离市区,主打自制包包嘅Dear Coffee and Bakery🥯呢间舖头位置虽然僻啲,但食物一啲都唔会失礼,仲会令你好想试晒佢Menu上嘅包包😋佢哋都好勤力,每个月转一次包包嘅Menu,务求令大家每次去都有耳目一新嘅感觉✨❗️❗️❗️以下为12月限定包包👇🏻🥯浓开心果酱x草莓乳酪•鲜草莓夹心贝果 ($50) 冇谂过两样大榄都扯唔埋嘅食材,竟然可以Blend得咁好🥹微酸嘅草莓乳酪中和咗开心果酱嘅甜味,减却咗食甜嘢嘅罪恶感,亦令本身已经十分浓郁且Nutty嘅开心果酱更上一层楼👑夹埋Bagel底冻食,令包包化身成一道出色嘅甜品✨🥯 70%黑朱古力麻糬卷($50)比起牛奶朱古力嘅甜美,我更钟意黑朱古力醇厚🖤呢个70%嘅包包就啱晒我心水😆一入口涌出浓郁嘅朱古力味,再溢出朱古力微涩嘅味道,烟靭软糯嘅麻糬并冇画蛇添足,反而令包包嘅口感更丰富😍🍫 Earl Grey Chocolate($40)仲好记得呢度嘅Earl Grey Ch
最高5分👇🏻
味道:👅👅👅👅
环境:👅👅👅 👅
价钱:👅👅👅
回头率:👅👅👅👅
❗️❗️❗️以下为12月限定包包👇🏻
🥯浓开心果酱x草莓乳酪•鲜草莓夹心贝果 ($50)
🥯 70%黑朱古力麻糬卷($50)
🍫 Earl Grey Chocolate($40)
仲好记得呢度嘅Earl Grey Chocolate令我念念不忘咗好耐,今次都冇令我失望!伯爵茶味极香,但冇盖过朱古力味,唔会太甜亦有奶香,十分推荐呢杯饮品🫶🏻
另外其实仲有试熟食👉🏻西京烧比目鱼扒茶渍饭配日式玄米茶高汤($138),不过𠮶时未有心开Page所以冇影到(个水杯都系败笔)🥹但都好惊艳,因为冇谂过主打包包嘅Cafe啲熟食都咁好食!
每次食呢间Cafe都幸福感满满,如果唔系地方唔就脚一定会每个月食试晒佢啲新包款🥹强烈希望店主可以开多间分店喺市区!!!但就算冇下次都一定会再嚟帮衬😋
🧑🍳Dear Coffee & Bakery
📍大围田心街20号云叠花园商场地下7号舖