2019-06-15
同事推荐公司附近无限极广场的「京香阁」,最近新推出左顶级京式自助餐,每位$228就可以享用啦!餐厅嘅自助餐区域唔算好大,但胜在款式都几多选择,有多款京式冷盘前菜:手拍青瓜、凉拌茄子、油炆笋等等都几高质素,醒神开胃另外仲有麻辣多春鱼、花雕醉鸡、糖醋鱼块、四川回锅肉等等巧手特色京菜。酸辣汤呢碗酸辣汤都几高质,够酸又够辣,而且仲非常足料添最重要嘅系有片皮鸭仼食!热辣辣嘅京式烤鸭源源不绝咁新鲜出炉,有专人会不停切片,客人只需要排队领取就可以啦!青瓜、葱丝、酱汁任取,自助形式非常方便师傅毫不吝啬地俾咗个鸭脾我,油脂丰富,鸭肉软嫩,配上烤鸭酱同蔬菜丝,减低左片皮鸭嘅油腻感,好食!砂锅花胶鸡汤而每位客人仲会获赠一份花胶鸡汤,淡淡的清鸡味,无添加味精,味道不会太浓郁,适合我呢个爱健康的人原只鲍鱼花菇特色小菜另外仲会送赠鲍鱼花菇,鲍鱼大小适中,好美味!花菇吸收左鲍汁嘅精华,好入味,正!锅贴小巧迷你的锅贴,一口一只刚刚好。锅贴底部微脆,呈金黄色,毫不油腻!猪肉馅肉汁丰富,好juicy呢红油抄手云吞外皮厚薄适中,菜肉馅鲜甜饱满,面上加左炸蒜所以好香口
酸辣汤
呢碗酸辣汤都几高质,够酸又够辣,而且仲非常足料添
砂锅花胶鸡汤
原只鲍鱼花菇特色小菜
锅贴
红油抄手
云吞外皮厚薄适中,菜肉馅鲜甜饱满,面上加左炸蒜所以好香口