2022-07-07 74 浏览
依间成日见到好多人食完都话good,依次同屋企人去返餐~果然正💗呢度嘅招牌系吉列牛排,选用咗来自美国丶澳洲丶日本嘅牛肉~套餐种类都好多👍🏼除咗牛仲有多款特色海鲜菜式,例如炸广岛蚝、大海老丶鳗鱼⋯样样都好吸引。🔶 京都胜牛双味套餐 $198依款包括咗招牌吉列翼板牛同埋菲力牛~都系炸到三分熟💗 外层金黄酥脆, 2款都超嫩!而翼板牛油花均匀,口感有弹性,菲力牛油花较少,都好鲜嫩多汁。仲附上咗9 种蘸料,包括了~咖喱酱丶芥末丶七味唐辛子丶招牌牛扒酱丶鲣鱼和风露丶玫瑰盐等等,可以自己按喜好调出不同口味🥳而套餐附上嘅麦饭丶椰菜沙律同埋味噌汤~都系可以无限续加。服务生话如果有啲食客钟意食熟啲,都可以上枱之后开个pan再稍微煎煎👍🏼我就系觉得佢呢个熟度真系恰恰好~Very Good 呀。🔶 和牛寿喜烧套餐 $188D和牛超嫩质感正!油花分布均匀~入口有脂香🤤沾蛋汁一起吃,入口即化好嫩滑~寿喜烧汤头好鲜甜,入面仲有好多配料~厚冬菇丶本菇丶豆腐等等~食得好滋味!🔶炸广岛蚝呢个超推荐的~每客有2大只,只蚝真系超大🦪啖啖鲜味~炸得好香口,我屋企人都赞不绝口。🔶 元祖牛排炸串 每客有3大串,炸完之后外面金黄香脆

🔶 京都胜牛双味套餐 $198

🔶 和牛寿喜烧套餐 $188

🔶炸广岛蚝

🔶 元祖牛排炸串

每客有3大串,炸完之后外面金黄香脆,一咬落去里面牛排好鲜嫩可口。

🔶甜点

棉花糖雪糕 $58
造型好特别~原来系一粒大棉花糖里面包住云呢拿雪糕,而棉花糖外面稍微烘过,外脆内软外热内冷,再洒上一啲干果和脆脆,多种质感好滋味。

抹茶红豆流心雪糕 $58
抹茶同红豆嘅味道真系好夹~半溶流心啖啖抹茶香🍵再配埋一球雪糕和脆脆,超满足。

🔶 饮品

饮品选择都好丰富🥳白桃蒟蒻冰茶好清甜透凉~细细粒蒟蒻Q弹有口感。另外,红豆宇治冰抹茶味道香浓,红豆蓉甜甜味美,充满日式feel💗