2018-09-21
有日lunch行过希云街见到开左一间新既甜品舖,今日放工一于去试下!去到餐厅门口既时候大概晚上7点左右,排队既人唔算好多,所以排左唔系好耐就可以入去食啦!入到餐厅先系收银处点餐俾钱然后先到座位坐!一场黎到当然要试左佢个招牌pancake先啦!友人就叫左个咖啡刨冰试下!我地被安排坐系对窗既吧枱,出面排队既人都会好有好奇心睇下你系到食紧咩!坐左一阵,刨冰黎啦!咖啡(Coffee)刨冰,系用日本堀口咖啡整既,睇落好似平平无奇,食左一啖之后,我就不停系到食!好在友人冇话我姐!D冰软绵绵,入口即溶,成个刨冰都充斥住咖啡味,唔会突然变左净系冰味!内里仲有应该系牛奶味既刨冰,中和左咖啡既苦涩味!刨冰食到最后系好浓烈既咖啡味,所以我就冇食啦,因为我系唔饮得咖啡既人黎既,但系友人本身好中意饮咖啡,都觉得佢个味好好食!佢竟然都赞!我仲同朋友讲如果佢系蓝色咪成个富士山咁啰!原味(Mandarin Honey)pancake,拿!睇落好似一个海绵蛋糕咁,食落去好松软,加上蜜柑味既蜂蜜,味道超正!一定会再黎呢间舖头再试其他味道既pancake同刨冰!因为我一试就爱上左啦!题外话: 餐厅既侍应面露笑容,非常有礼貌
入到餐厅先系收银处点餐俾钱然后先到座位坐!一场黎到当然要试左佢个招牌pancake先啦!友人就叫左个咖啡刨冰试下! 我地被安排坐系对窗既吧枱,出面排队既人都会好有好奇心睇下你系到食紧咩!
坐左一阵,刨冰黎啦!
题外话: 餐厅既侍应面露笑容,非常有礼貌,而且我地临走前仲问我地D食物味道如何!