2023-06-14 409 浏览
最近酒楼做紧晚市优惠,有$10一只烧鸡,于是就带妈妈两个人试一试。酒楼位置方便,地铁站3分钟路程,方便一家大细。我地平日夜晚7点到,唔算好爆,楼面好贴心,安排咗相对较静嘅位置俾我地。入到酒楼,感到人情味浓、令人放松嘅环境。「靓汤孖宝」($398)(⭐⭐⭐⭐⭐)酒楼做紧好多套餐优惠,仲可以配合晚饭优惠。我地叫咗「靓汤孖宝」,有冬瓜盅同西澳龙虾伊面。冬瓜盅十分大个,适合4-6人饮。依排天气酷热,真系不二之选!不得不赞系个汤用料十足!有虾球、带子、草菇、鸡肉等等。冬瓜肉软熟鲜甜,充满汤水,非常适合食得清淡嘅各位。酒楼所选既冬瓜亦十分出色,除左味道十足之余,瓜肉亦十分厚身,净系刮d瓜肉都起码有5、6碗,超级滋味。龙虾伊面同样有惊喜,龙虾大大只足一斤,非常厚肉,要用刀叉切绝对唔夸张,唔系另外酒楼细细只既波士顿龙虾size!部长问我地洗唔洗帮手拆肉,我地都婉拒了,多谢佢嘅细心。龙虾先经油炸,令肉质更突出本身的鲜甜味。龙虾系鱼缸即场挑选的,保证新鲜。伊面同样出色,面底完全吸收了上汤的精华,真系好食到食唔停!脆皮飞天鸡($10) (⭐⭐⭐⭐💢)上菜一刻霸气十足,将成只鸡插在铁通上,烧至金黄色,鸡油不时
「靓汤孖宝」($398)(⭐⭐⭐⭐⭐)
脆皮飞天鸡($10) (⭐⭐⭐⭐💢)
上菜一刻霸气十足,将成只鸡插在铁通上,烧至金黄色,鸡油不时渗出,真系流晒口水!只鸡份量够我地两个大快朵颐,一手揸鸡髀,一手食鸡胸,每一啖都肉汁满满,十分惹味!
整体十分良好的用膳体验,妈妈好满意,样样都啱佢胃口,黎紧父亲节餐厅都有好多优惠,大家亦可考虑带家人黎聚一聚。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
京都大酒楼 黄大仙龙翔道110号豪苑商场2楼1A-B号舖
👍地点方便