2020-02-21
// < 面屋丸京 >呢间拉面店小编已经去过几次!但系发现无分享过,所以就再食多次同大家分享下————————————————- 极上拉面 $88 -由于小编唔系特别钟意食拉面,相对上系乌冬控🙊🤣所以唔系话食过好多间拉面!因为成日觉得拉面好腻同埋有碱水味🤨但系呢间真系无碱水味😍有清汤同浓汤拣,小编一定拣清汤。因为浓汤的话,我谂我食两三啖就已经食唔到lu🤣汤底加左豚背脂粒,更香醇。 呢个肉质都几嫩,外皮烧过所以都几香~ 蛋🥚亦有盐味,唔会淡😁 面质偏硬身,无得拣软硬度的。整体几好,性价比高😊————————————————- 半熟卵拉面 $73 -其实同上面👆🏻提及既无分别,只系少d肉🤣如果唔想食咁多肉既拣呢个就啱晒喇😇另外,店亦都有蒜蓉可供食客随便落。小编都几爱🤣顺带一提,如果想食更嫩叉烧,可以一试佢个真·叉烧拉面!系用低温处理手法,每日限量架~————————————————评分:6.7/10地址:荃湾昌泰街荣安大厦9号地舖 (多间分店)营业时间:12:00-15:00;18:00-22:00#面屋丸京 #marukyo #拉面 #荃湾 #荃湾美食 #荃湾必食 #路德
< 面屋丸京 >
- 极上拉面 $88 -
极上拉面
极上拉面
- 半熟卵拉面 $73 -
半熟卵拉面
半熟卵拉面
评分:6.7/10
地址:荃湾昌泰街荣安大厦9号地舖 (多间分店)
营业时间:12:00-15:00;18:00-22:00
#面屋丸京 #marukyo #拉面 #荃湾 #荃湾美食 #荃湾必食 #路德围 #路德围美食 #日本菜 #香港美食 #美食博客 #hkfood #hkfoodpic #hkfoodie #hkfoodshare #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodblogger #🐷🐤荃湾 #🐷🐤日本菜