2024-01-28
食饭嘅时候真系好开心,呢家餐厅搞到我食指大动!椒盐鱿鱼须香脆正点,啖啖薄脆嘅鱿鱼,椒盐味刚刚好,真系拣唔到骨!啲烧鹅又香又滑,皮脆肉嫩,真系食到停唔到口!炒牛肉嘅汁好够味,牛肉嫩滑得嚟唔腻,饭后仲回味无穷👍。我钟意吃粟米斑块,鱼肉真系鲜美滑口,粟米嘅香甜都渗入咗鱼肉里面,香口得黎唔腻。通菜个啫啫感觉好过瘾,每一啖都咬落去十足弹牙,真系爽口到爆炸💥。嚟到带子贵妃蚌炒时蔬,新鲜带子同贵妃蚌真系好夹,蔬菜又爽脆味美。而生蚝一向系我嘅最爱,姜葱香煎得啱啱好,啖啖鲜肉真系食到心都暖哂😋。椒盐爆大虾呢个菜,呜呼哇啦!无敌惹味!虾肉弹牙弹牙嘅,椒盐味又香辣得嚟唔覆盖虾肉本身嘅甜味。至于芝士焗龙虾伊面,咩话好呢?虾肉澎湃,芝士浓郁,啲伊面吸满哂芝士精华,每一啖都系满足感爆表!总之,食完今晚,我满足到梗系笑口常开啦!下次同屋企人一起嚟食,一家大细一齐开心!🤤👨👩👧👦🎉