2020-07-04 55 浏览
屋企人话想食龙虾,本身想book中餐既,不过太迟订,full哂。搜索下其他餐厅嘅时候揾到呢间做紧套餐优惠$338。咁就去试下啦。呢间餐厅有几间分店,原打算去尖沙咀或荃湾分店,但都剩系可以walk in,咁就揸车去远少少既青衣城食啦~一去到青衣城,见到附近既餐厅都排长龙,唯独the Point 出面冇人等,心入面都好怕会中伏,不过一场黎到,就试下啦!环境都算干净,灯火够光猛。我地order左一个龙虾🦞套餐,同叫多少少菜式。The Point上菜速度超快。一落完单,汤就到了。应该系煲定㗎啫。个龙虾汤唔够浓,亦比较流质,有几旧小肉。菠萝特饮,个餐包埋。意粉味道不错。用大贝壳🐚粉,几有口感。配上龙虾钳肉。火焰Pizza披萨🍕到啦!侍应落左啲酒之后点火。我都即刻影低呢个moment。但食果下就会觉得,唔落好过落,虽然有视觉上既享受,但佢既酒味挥发唔哂,留左系pizza 到,赔上了pizza 的味觉享受!龙虾的壳里面系冇肉,反而揾到小虾仔、蘑菇同芝士,我谂啲肉已被起哂,用黎煲汤同整意粉。pizza上有零声既龙虾肉,好彩的话,你挟果块可能有一小旧😂😂我果块好似冇~加左$38要个沙律,有羽衣甘蓝,中规

我地order左一个龙虾🦞套餐,同叫多少少菜式。

菠萝特饮,个餐包埋。

意粉味道不错。用大贝壳🐚粉,几有口感。配上龙虾钳肉。

加左$38要个沙律,有羽衣甘蓝,中规中矩。

加左个鸡肉天使面,有小小辣但几好味。

加左个蚬,啖啖肉,好食。

最后加左个黑松露蛋黄酱薯条,失望。呢个菜系出面食普遍都好食,你个薯条够脆,同埋靠个酱㗎之嘛。不过佢两样都做得唔好。唔建议叫呢个。

人均都要$240左右。屋企人形容呢间餐厅系高级版蕯利亚,我觉得好少少既🤣起码有龙虾菜式。不过建议如果大家想食龙虾,都系去返有名啲既中菜馆好了😛