2021-06-15 1827 浏览
真心!真心我烧嘢食真系好得!系第一转有少少失控😂同个火熟咗之后我认为我自己掌控得几好!唔错!😂😂入面有个叔叔真系120%好好人,佢间唔中会行过嚟问我哋有无嘢帮手,落雨又担心我哋,劲nice 呀讲番嘢食先,嗱,呢度好多都系一串串吉好哂俾你烧嘅,相对围炉叉住𠮶种我ok呢个多啲,一嚟舒服啲二嚟好似易控制火喉咁,虽然第一吓我衰咗😂佢嘢食种类都好多㗎,基本肉类蔬菜丸呀呢啲齐哂,仲有蒜蓉包成碌茄子等等,见到咁仲唔串烧职人上身咩佢哋会set好炉头俾你,跟住就慢慢烧,第一转我系….烧焦哂😂原来都几受热好快熟,第二转醒啦转快咗就ok好多,个多春鱼好靓㗎个鲭鱼烧得啱啱好,佢哋配咗孜然粉同辣椒粉,仲有一款辣汁,烧嘅时候做调味。跟住有张卡仔有菠萝,香蕉,海鲜,牛油金菇拎,菠萝两面烧到少少金黄,外暖多汁又甜,口感好正,香蕉烧到成条黑包,㩒落略带软就可以切开,加埋佢哋嘅朱古力酱同焦糖酱就完美句号啦
真心!真心我烧嘢食真系好得!

烧菠萝
烧香蕉