2021-07-18
自从宋王台站通车之后,九龙城变得人来人往。睇OpenRice见到呢一间餐厅点评好高,就约咗朋友嚟呢度食。餐牌嘅食物价钱好合宜,最紧要系佢唔收+1 服务费!重要嘅嘢再讲多次,佢唔收+1服务费!虽然舖头细细地,但系餐厅算系干净,职员服务态度好好!我哋叫咗以下嘅食物1.猪颈肉沙律 (推介!!)佢辣辣地,真心觉得好好味,酸酸甜甜嘅汁加上多汁嘅猪颈肉,感觉好似生菜肉碎包,变咗做猪颈肉版本!不过佢本身系辣㗎,唔食得辣嘅朋友未必顶得顺。2.烧鸡翼烧鸡全翼好考功架,鸡翼烧得啱啱好,多汁。虽然咸咗少少,味道都唔错:)3. 虾酱椰菜苗(推介! ! )识得食嘅朋友,就知道食泰国菜,一定要是马拉盏通菜或者椰菜苗。我个人就觉得椰菜苗比较难喺出边买到,所以每次食泰国菜都会叫椰菜苗。咸咸甜甜嘅虾酱炒柔嫩嘅椰菜苗,好味。镬气如果可以加多少少就更加好:)4. 菠萝炒饭炒饭色泽靓,饭粒粒分明,味道偏淡口,感觉很健康5.芒果糯米饭嚟到嘅时候糯米同埋紫糯米系好热,即整,放入口软绵绵好好味。加上甜甜嘅芒果,好味整体而言,今次食嘢嘅体验都好开心。好彩我哋六点嚟,唔使等位。大概7:00开始就要等位。职员服务态度很好,上菜速度亦很快
我哋叫咗以下嘅食物
1.猪颈肉沙律 (推介!!)
猪颈肉沙律
2.烧鸡翼
烧鸡翼
3. 虾酱椰菜苗(推介! ! )
虾酱椰菜苗
4. 菠萝炒饭
炒饭色泽靓,饭粒粒分明,味道偏淡口,感觉很健康
菠萝炒饭
5.芒果糯米饭
芒果糯米饭
整体而言,今次食嘢嘅体验都好开心。好彩我哋六点嚟,唔使等位。大概7:00开始就要等位。职员服务态度很好,上菜速度亦很快,价钱合宜,味道不错👍🏼👍🏼