之前听朋友讲尖沙咀有间日式烧肉店好抵食,百几蚊就可以食到黑毛和牛,手掌咁大既牛肉界明星大判烧和牛都系$128,真心抵食!今次我地拣左佢期间限定既Omakase套餐,$428已经享尽五款不同部位既牛肉,非常之满足!盐味牛舌牛味浓郁,薄切令肉质食落口幼嫩juicy ,好食!美国牛肩胛肉佢每款肉都会用烧汁去腌制,令到肉味更加香浓,肩胛肉肉质结实,油花丰富,好肥美好正!牛板腱肉肉质比起前两款更Q弹,脂肪量较少,肉味更浓,最岩烧烤食!美国牛肋骨条肉 牛肋肉细嫩多汁,上方有层白色嘅筋膜,食起来入口即溶,油脂感满满!好好食!上级牛肋眼卷肉系上面几款最高级的牛肉部位,油花多且少筋,经过烧烤后同牛肉融为一体,好肥嫩浅渍青瓜个腌制酱酸酸甜甜好开胃好食!韩国炒年糕个辣汁做得啱啱好,少少辣带点甜味,年糕口感Q弹,好惹味好岩我口味辛辣味噌牛肠钟意食内脏嘅朋友唔好错过,牛肠好肥嫩好正,超爆多脂肪,极邪恶!腌鳕鱼胃袋喱个小食好特别,系鳕鱼嘅鱼肠部位,入口爽滑,配埋个辣味腌酱,口感有少少似韩式果种辣腌章鱼,配烧烧一绝!

盐味牛舌
牛味浓郁,薄切令肉质食落口幼嫩juicy ,好食!

美国牛肩胛肉

牛板腱肉
肉质比起前两款更Q弹,脂肪量较少,肉味更浓,最岩烧烤食!

美国牛肋骨条肉

上级牛肋眼卷肉

浅渍青瓜
个腌制酱酸酸甜甜好开胃好食!

韩国炒年糕

辛辣味噌牛肠