2024-06-25
人均$80起|科学园|日本菜|东京チカラめし东京人气美食「チカラめし」正式登陆香港啦!我今次试左两个招牌菜式,实在太好味啦~首先系「辛辣烧豚肉定食」,售价$78。佢个豚肉热辣辣噉炒过,送配酸脆嘅野菜同泡菜,简直开胃到冇朋友!重点系个分量超正,我食到有D撑。另一个就系「日式寿喜烧」,售$88。俾我试过,豆腐、大葱同蒟蒻丝加上香甜酱汁,完全入口即溶!搭配上嫩滑嘅寿喜牛肉,简直就好似返咗日本自己吃一样!两个餐式都超级正,真系性价比极高!所有想试吓地道日本料理嘅朋友,记得去试吓呢啲绝品!我保证你地一试就会爱上佢哋架啦~——————为食分界线——————📍 东京チカラめし (沙田)沙田白石角香港科学园第二期12E号地下S085- S086号舖人均消费: $80#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #
——————为食分界线——————
📍 东京チカラめし (沙田)
人均消费: $80
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #周末好去处 #香港好去处 #食好西 #美食 #探店 #香港探店