2019-10-07
今日去完西贡游水之后,鬼死咁攰。为左唔想系西贡又揾位泊车同埋揾野食,所以就渣左返市区食饭。黎黎去去都系食商场餐厅有D闷 同行朋友介绍左夜晚唔算多人,而且泊车方便既九龙湾大排档去揾食! 汉记小厨系九龙湾体育场隔离,夜晚好少车,除左工厦之外,原来仲有个屋村,唔系朋友介绍都唔知原来呢度都有大排档! 去到个边发现都几多食客渣车去食饭,将架车泊埋一边唔好阻到人就OK啦! 两条友都系叫三个菜啦! 上菜都好快,五至十分钟就上晒所有菜啦! 果然有效率! 第一个! 鳯凰煎蚝饼! 一开始我以为都系出面个D一块过 每人食少少个种,点知原来唔系播每份蚝饼都大份! 而且都几多蚝肉! 蚝仔鲜甜饱满! 完全正啊! 而且我地每人都有两大份啊 第二个𩠌系杂菜煲~~ 如果我冇记错 (因为系朋友叫既) 杂菜煲都系正正常常啦! 谂紧叫个肉既时候,伙计介绍食中式牛柳。好! 一于就试试你! 果然冇介绍错! 牛柳好冧,完全唔更硬身,而且个汁都好好捞饭! 搞到我都想添饭,为左减肥只好忍一忍口埋单连两碗饭同一枝酒总共250左右 抵食啦!
第一个! 鳯凰煎蚝饼!
埋单连两碗饭同一枝酒总共250左右 抵食啦!