餐厅: 元気寿司 (東薈城名店倉)
资讯:

2022-09-05 384 浏览
今日同老婆、妈咪同两位姨妈到元气食寿司🍣,人山人海,等咗差唔多成个钟先有位,最后仲要系坐四人枱,都有点挤迫,所以成程都唔系食得好舒服。我哋叫咗多款寿司🍣,整体都尚算唔错,唔算好满意,性价比唔算高。哩度嘅三文鱼比较薄身,所以食起上嚟比较干身及欠口感,无乜鱼香味,所以我通常都唔会叫斋三文鱼寿司,今次叫咗牛油果三文鱼寿司$17同元气卷$23,有其他配料食落就无咁口寡寡。三文鱼腩刺身$32有惊喜,虽然size比较细,但味道可口,鱼油味香,入口香滑细嫩,有少少入口即化嘅感觉。赤海虾寿司$11不过不失,虾唔算肥美或弹牙爽口,不过味道系甘甜的。新出嘅牛油果卷🥑$12则令人十分失望,牛油果唔新鲜,食落去有少少怪味,好似放咗好耐咁。