2018-06-17 459 浏览
不漏一直由细到大都好钟意食泰国菜,今次黎到呢一区听闻有间叫农民泰国菜好好食,同朋友黎呢到食lunch。我同我个friend分别叫左佢地嘅香叶肉碎荷包蛋饭同埋海南鸡饭,再另外加四只炸鸡翼。等左大概十五分钟到,啲嘢食送到黎喇。佢个肉碎蛋饭啲香叶味真系好香,好有镬气。炒得够辣之余又入味,同喺之前曼谷食过嘅味道一样,好惹味!佢个荷包蛋系半熟流心嘅,一睇到即刻心心眼流晒口水!之后佢地嘅海南鸡饭啲油饭亦都好香,好好味。啲海南鸡非常嫩滑,又滑又多汁。咸甜适中,菜色别有风味,整体味道性价比颇高。佢地午餐送汽水同埋有例汤,佢地嘅例汤好似自助餐咁任你去refill,啲汤嘅配料无论系凤爪排骨萝卜都好足我见隔离台嘅鬼佬都系咁话好食,同左我地倾左几句计。间野好有人情味,老板娘行过嚟问我地够唔够饱,话唔够嘅话会帮我地再舀饭,之后仲过黎送甜品俾我地食。下一次再有机会黎南区一定会再次帮亲佢地,支持本地小店!

我见隔离台嘅鬼佬都系咁话好食,同左我地倾左几句计。
下一次再有机会黎南区一定会再次帮亲佢地,支持本地小店!
海南鸡饭
香叶肉碎荷包蛋饭