2022-12-11 1306 浏览
老板好热情😂会出黎问下我地觉得点阿,又会送杯酒同我地一齐干杯饮食物质素都唔差架 如果有一日想食下中西日式以外嘅食物,都可以考虑吓尼泊尔菜𠮶日好似点咗:🧆pani puri定dahi puri (忘了):脆脆嘅puri外层包住薯蓉同埋鹰嘴豆泥 再配辣辣地嘅酱 几开胃🍕Four seasons pizza 好似系必点,佢上面𠮶劈pat系 酸忌廉加甜辣酱,个配搭几得意😂入面仲有鸡菠菜薯蓉菇等等🥟mo mo(尼泊尔猪肉饺子)🥘另一个主角butter chicken 好食! 钟意佢个汁🤤啲鸡又嫩🫓garlic naan 同plain naan(用嚟点咖哩汁一流 eg. butter chicken d 汁)‼️‼️好似有叫一个唔知咩masala嘅嘢,入面好似有鹰嘴豆, 仲有少少芫荽嘅 , 想讲啲芫荽再加佢个汁再加鹰嘴豆,同埋naan系超夹! ! ! 个芫荽简直系有画龙点睛嘅作用(不过唔钟意食茜嘅人会唔明🤣依间嘢仲要好抵食 叫咗8-9嘢倒 6人围返都好似先百几蚊 仲要系已经嗌埋嘢饮(btw仲有叫咗条鱼 但唔记得叫咩名😂 有冇人可以提返我)当时去食晚市竟然晚市都冇坐爆枱⋯⋯希望下一次再去嘅时候发现

𠮶日好似点咗:

🥟mo mo(尼泊尔猪肉饺子)

(btw仲有叫咗条鱼 但唔记得叫咩名😂 有冇人可以提返我)

当时去食晚市竟然晚市都冇坐爆枱⋯⋯
希望下一次再去嘅时候发现佢要排长龙啦!

✨Instagram: lofoood
butter chicken