2023-06-12 170 浏览
是夜与朋友庆祝生日及聚旧,选择了呢间热门好评的太子cafe。虽然已订座,但来到时仍需稍等一会,但店员服务周到,在未入座前尽量安排座位,边坐边叹住冷气睇menu先。先尝一款小食 - 薯条三兄弟,香脆可口的薯条一向都老少咸宜,三兄弟代表咩?其实系代表3款味道的酱汁:芥末酱、松露酱、明太子酱,大爱明太子酱,齿颊留香,赞。店员仲问要唔要埋四兄弟,原来系指茄汁,哈哈!主菜方面,我哋点咗3道菜。法式牛肝菌软壳蟹意大利饭的分量比想像中多,尤其是软壳蟹,大大只,share住食都好开心;北海道带子墨鱼汁意大利粉,估唔到表面光滑的意粉都几挂汁,加上带子亦都系大大粒,滋味非常,好抵食;最后纽西兰顶级肉眼牛扒,肉厚又够juicy,唔使沾旁边的烧肉汁都已经好正,值得推介。因为朋友生日,餐厅话喺甜品上面可以有生日牌,以及朱古力写字,其实咁样已经觉得餐厅好好,点知餐厅突然送上一道甜品,话系餐厅送的,好感动呀,感谢餐厅的小心意。

薯条三兄弟

主菜方面,我哋点咗3道菜。
法式牛肝菌软壳蟹意大利饭

北海道带子墨鱼汁意大利粉