2021-08-22
去开湾仔附近做野,lunch时间唔知食乜好,行行下见到间铺招牌有老火靓汤,就吸引左我入去试下啦!😋入到门口有种古典味道😌有d似返左古代客栈到食野咁🤣「小二(店员)带我上楼上雅座稍作休息,给了我一份小菜清单过目,然后我点了一份原笼金银蒜蒸龙趸球饭餐」🤣🤣 个肚饿到咕咕声,好快店员就送上lunch, 附送热茶&招牌老火靓汤😋今日个汤系红萝卜猪骨汤,坚。老火靓汤!毫无味精感觉,饮完一d都唔口渴!红萝卜同猪骨都好足料,汤底有好多汤料😋红萝卜好甜好好味,猪肉煲到淋晒出晒肉味!哩个汤比100分👍👍👍👍👍个原笼金银蒜蒸龙趸球饭放落枱面时,未食就已经刺激味蕾🤣个蒸笼好大个好有气派,真系好似古法制作既感觉,视觉冲击挑衅著为食又肚仔饿既我😋第一啖饭布满住香蒜同蒸鱼豉油,饭身软绵绵带一点烟韧,舌头随即在口中翻腾180度转体降落,一粒饭都不漏地完美的吞下所有🤣龙趸非常新鲜,有豉油同香蒜点缀 入口弹牙,一d鱼腥味都食唔出!非常好味道!用姜片辟鱼腥味 独立一片片,容易分开!岩晒我哩d唔食姜既人🤣🤣推荐!👍👍👍👍👍 哩一餐lunch可算系第一餐打工以黎大满足既lunch, 快靓正而且坐得舒适!钟意古典风格既人,一定
哩一餐lunch可算系第一餐打工以黎大满足既lunch, 快靓正而且坐得舒适!钟意古典风格既人,一定要黎试试!😋😋😋